A sületlenség diktatúrája

4 hónapok ezelőtt 95

 


Azt írja az újság, hogy Karácsony Gergely főpolgármester úr főállású tanácsadója, Békés Gáspár, aki magát ateista aktivistának is tekinti, még 1918-ban kifejtette egy blogbejegyzésben, hogy az államnak be kellene tiltani a gyermekek megkeresztelését. Ezt később egy tévé-interjúban is kifejtette:

„Legyen tiltva a keresztelés, mert azt az üzenetet hordozza mind a szülőknek, mind a társadalomnak, és közvetve más szülőknek, hogy a gyerekre nem vonatkozik az alkotmány, az alaptörvény. Azaz ők alacsonyabb rendű állampolgárok. Hiszen el lehet dönteni helyettük, hogy milyen vallásban vannak megkeresztelve, vagy beletéve.”

Nem tudom, másnak is feltűnt-e, de a demokrácia, tolerancia és szabadság felkent harcosai az utóbbi években egyre több dolgot akarnak megtiltani. Szerintük például teljesen rendben van, ha a nekik nem tetsző bejegyzéseket törlik a közösségi oldalakról, ha a nekik nem tetsző személyeket letiltják. Szépen, demokratikusan.

De hagyjuk most ezt a vonalat, próbáljuk végiggondolni a gyermeki sorsot Békés Gáspár logikája szerint, hiszen nyilván nem szabadna megállni a keresztelésnél, ha a gyermekek jogairól van szó. Haladjunk visszafelé az időrendben!

Először is, e logika alapján, el kellene törölnie az államnak az általános tankötelezettséget, hiszen a gyermeket meg sem kérdezik, hogy írják-e be az iskolába. Sőt, míg a keresztelés nem jelenti azt, hogy ő egész életében gyakorolni is kényszerül a vallását, az iskolát nem hagyhatja ott tizenhat éves koráig. De ez még nem elég, hiszen még be is kell járni az órákra, sőt tanulásra is kényszerítik. Ezt azonnal meg kell tiltani, hiszen ha nem dönthetnek szabadon, akkor ők „alacsonyabb rendű állampolgárok.”

De már az óvodai, sőt a bölcsődei beiratkozás sem kívánságműsor, tehát vegyük ki a szülő kezéből a döntéseket. Döntsön a gyermek! Ebből következik, hogy teljesen illegitim az is, ha a szülő a gyerekre télen rákényszeríti a kabátot vagy azt, hogy kézmosás nélkül nem ülhet az asztalhoz.

Haladjunk tovább! Még meg sem születik a gyerek, a szülők már eldöntik, hogy milyen nevet adnak neki. Ez teljesen illegitim, hiszen nem kérdezték meg a gyereket és a név általában egész életére „megbélyegzi”. Majd eldönti az a gyerek, hogy milyen nevet választ, addig legyen csak „Izéke”! Meg aztán abban sem a gyerek határoz, hogy mire tanítják meg a szülei. Mi van akkor, ha gyereket a Miatyánkra tanítják meg, miközben ő az Internacionálét szeretné énekelni? Csak még nem tud róla.

És álljon meg a fáklyásmenet! Itt az ideje annak, hogy az állam betiltsa a gyermekvállalást is! Hiszen mitől kérdezték meg, hogy szeretne-e megszületni? Senkitől! Na, ugye! Az egész gyermekcsinálás illegitim!

Korábban is tudtuk, hogy rengeteg őrült szaladgál az utcákon. Mióta léteznek a közösségi oldalak, naponta meggyőződhetünk erről. Ám Békés Gáspár nem egy kósza ötletember. Ő a főpolgármester fizetett tanácsadója, akinek véleményében a sületlenség diktatúrája csillan fel.

Valahol azt olvastam, hogy egy alkalmatlan főnök még alkalmatlanabbakkal veszi magát körül, hogy ő legyen közöttük a legokosabb, az okos pedig még okosabbakkal, hogy könnyebb, eredményesebb legyen a munkája.

Félreértés ne essék, nem célozgatok semmire. Csak valahogy éppen eszembe jutott.

 

Olvassd el a teljes cikket/Forrás
Linkgyűjtemény és linképítés Linkgyűjtemény és linképítés - Egyéb Linkkatalógus - Linkcsere - 5 linket 1-ért! LinkTÁR-TOP

Ezeken is elérhetőek vagyunk